Oznake

, , , ,

IMG_20140707_193428

Apivita je prva grčka kompanija prirodne kozmetike. Ime APIVITA potiče od latinskih riječi API (pčela) i VITA (život).  Brend je osnovan 1979.god. u jednoj ljekarni u Ateni.

Apivita proizvodi spajaju ekstrakte 5 500 biljaka prikupljenih u Grčkoj sa čistim pčelinjim proizvodima i organskim eteričnim uljima.

Apivita danas ima veliki broj organskih proizvoda koji imaju certifikat od međunarodnih organizacija.

Puno sam po blogovima čitala o kvaliteti i učinkovitosti ovoga brenda, a onda sam krenula na isprobavanje!

Hvaljeni serum Natural Serum radiance (sa borovnicama i vitaminom C) odmah me osvojio.

IMG_20140707_193533

Serum dolazi u zelenoj, staklenoj bočici, sa pipetom radi lakšeg doziranja. Međutim, serum je dosta gust, tako da ga nisam mogla dozirati pipetom, nego sam se koristila prstićima! To bi ujedno bila i jedina mana ovog, meni odličnog seruma. Dovolnja je mala količina seruma za namazati cijelo lice i vrat, pa mi je serum trajao preko dva mjeseca. Serum je bijele boje, nije ljepljiv i laganog je citrusnog mirisa.

serum 1

Serum nije izazvao nikakav nered na mom licu. Nakon njega nisam stavljala kremu na lice (zbog moje mješovite kože, nije bilo potrebe za dodatnom hidratacijom).

Ako vidite da vam serum dovoljno ne hidratizira lice, nakon što se upije, nanesite kremu koju inače koristite.

Serum dolazi u količini od 15ml i potrebno ga je potrošiti za 6 mjeseci.

Mislim da je cijena seruma u našim dućanima previsoka ( u Mulleru ovaj serum košta oko 300kn), ali zato pratite sniženja na internetu. Ja sam ga na ovoj stranici kupila na sniženju od 50%.

Brzo se upija i ostavlja kožu mekom i nahranjenom. Djeluje i u najdublje slojeve kože. Laganog je i ugodnog mirisa koji se ne zadržava na koži.

Serum sadrži borovnicu i vitamin C. Zahvaljujući njima poboljšava blistavost i ton kože. Pruža antioksidacijsku zaštitu zahvaljujući vitaminu C.

Važno je naglasiti da serum ne sadrži sintetičke sastojke koji su štetni za zdravlje i okoliš.

Ne sadrži:

IMG_20140707_193548

Apivita prirodna kozmetika je kreirala liniju za čišćenje lica s visokim postocima prirodnih sastojaka. Apivita je u sredstvima za čišćenje lica zamijenila vodu sa infuzijom zelenog čaja kako bi se pojačalo antioksidacijsko djelovanje.

Iz te linije sam probala gel za čišćenje lica i tonik.

CLEANSING ( Gel za čišćenje za masnu/mješovitu kožu sa citrusom i propolisom)

IMG_20140707_193511

 Gel dolazi u tamnoj, plastičnoj bočici sa pumpicom, što mi je odlično za doziranje gela. Prozirne je boje i laganog mirisa. Dosta je gust, pa je potrebna mala količina gela za jedno umivanje.

gel 1

U dodiru sa vodom, lagano se zapjeni i temeljito očisti lice.

gel 2

CLEANSING (Tonik losion za čišćenje lica za masnu/mješovitu kožu sa citrusom i propolisom)

 IMG_20140707_193444

Tonik dolazi u tamnoj, plastičnoj bočici sa pumpicom na vrhu. Volim ovakva pakiranja tonika, jer onda ne moram koristiti blazinice, nego tonik samo poprskam po licu. Ugodnog je, biljnog mirisa.

losion

Tonik sadrži citrus koji tonira i osvježava kožu i ulje smreke koje je regenerira.

Apivita gel i tonik za čišćenje lica dolaze u pakiranju od 200ml, po cijeni od 109kn.

U Splitu ga možete kupiti u Mulleru ili klikom na link

.

MOJE ISKUSTVO

 Početi ću sa sredstvima za čišćenje lica, jer svi znamo da je to osnovni korak u njezi kože.

Apivita gel za čišćenje i tonik sam koristila dva mjeseca, svako jutro i večer.

Kako imam mješovitu kožu, kod gela za umivanje lica mi je važno da mi temeljito očisti lice, a da mi pri tome ne isuši kožu. Upravo to radi ovaj Apivita gel. Nakon umivanja lica ovim gelom, nećete imati osjećaj zategnutosti, lice ostane glatko na dodir.

Nakog gela za čišćenje, lice bih poprskala Apivita tonikom za lice. Ostavila bih tonik da ga lice upije. Tonik bi lijepo osvježio moje lice.

Eterična ulja limuna i čajevca, koja sadrže Apivita gel i tonik, sprječavaju prekomjerno lučenje sebuma, pa mi koža nakon čišćenja ima mat izgled.

Propolis pruža blago antiseptičko djelovanje.

Samo navečer, nakon čišćenja lica, stavila bih Apivita Natural Radiance serum.

Serum odlično hidratizira moju mješovitu kožu, koja ujutro bude svježa i glatka. Također, nakon njegovog korištenja, znam da mi je koža i dubinski nahranjena.

Mislim da sam istovremenim korištenjem ova tri Apivita proizvoda svojoj koži poklonila pravi koktel hidratacije i da se na ovaj način najbolje mogu vidjeti njihovi rezultati.

Jako sam zadovoljna Apivita proizvodima za njegu lica, i namjeravam ih koristiti i dalje. Voljela bih probati ostale serume za lice.

KORISTITE LI APIVITA PROIZVODE? KOJI PROIZVOD VAM JE NAJDRAŽI?