Oznake

, , , , ,

Clipboard01

Manil Suri „Doba Šive“ i Nicholas Sparks „Bilježnica“ su dvije knjige potpuno različite tematike koje svakako trebate pročitati!

Clipboard02

„Doba Šive“ je roman u kojem se priča o rođenju Indije kao nove nacije, odvija paralelno sa složenim životom Meere u kojem se sukobljava tradicija i suvremenost.

Priča je upotpunjena pričama iz indijske mitologije (Šiva utjelovljuje erotičnu snagu i dominaciju muškarca).

Rivalstvo sa sestrom, krivi izbor životnog partnera, nova obitelj i još opasnije, bratsko suparnoštvo, ucrtale su životne staze glavne junakinje Meere. Izlaz iz svega toga, kako ona misli, nalazi u pretjeranom vezivanju za najvažnijeg muškarca u njenom životu-sina Ašvina.

Roman je napisan kao veliko pismo koje glavna junakinja Meera piše svom sinu.

Clipboard03

Nicholas Sparks je najpoznatiji pisac „pravih“ ljubavnih romana, uz koje će te, sigurna sam, pustiti po koju suzu. Njegove knjige se čitaju u jednom dahu.

„Bilježnica“ nije obična ljubavna priča. To je priča o ljubavi koju samo rijetki dožive u svom životu, o ljubavi koja je duboka, iskrena, bezuvjetna i vječna! Ovaj roman jako me podsjeća na njegov roman koji sam davno čitala „Zima za dvoje“.

Nakon drugog svjetskog rata i povratka u Sjevernu Karolinu, Noah ne može zaboraviti svoju mladenačku ljubav koja je trajala jedno ljeto, ali je ostala tako stvarna i nezaboravna. S druge strane, Allie se treba udati za bogatog odvjetnika, ali svejedno ne prestaje misliti o mladiću koji joj je prije mnogo godina, jednog ljeta, ukrao srce.

Tako počinje priča o ljubavi, toliko snažnoj i dubokoj, da joj oni odluče dati drugu priliku.

Prema romanu je snimljen i film, sa Gena Rowlands i James Garner u glavnim ulogama.

MOJE MIŠLJENJE

Ja, kao knjigoljubac, volim naizmjenice čitati knjige različitog žanra. Zato sam vam ovaj put, kao prijedlog za čitanje, predstavila upravo dvije takve knjige.

Obe knjige su dobre i vrijedne na svoj način, tako da se nadam da će zadovoljiti vaš ukus!

KOJU KNJIGU VI TRENUTNO ČITATE?

PODIJELITE SVOJE NAJDRAŽE NASLOVE SA OSTALIMA!