Oznake

, ,

Da biste imali lijep ten, najvažnije je jutarnje i večernje čišćenje lica. U procesu čišćenja lica jedna od faza je umivanje lica (gelom ili pjenom) .
Ovo je jako važna faza u procesu čišćenja lica. Jedino temeljito očišćena koža lica može iskoristiti sve sastojke kreme ili seruma koji kasnije koristite.
Na tržištu nam je dostupno puno različitih proizvoda za čišćenje lica, od jeftinijih, pa sve do onih najskupljih. Na vama je da odaberete onaj proizvod koji najbolje odgovara tipu vaše kože. Ono o čemu morate voditi računa je da sredstvo nije preagresivno (jer bi vam moglo isušiti kožu lica) i da vam lice temeljito očisti.
Ja za čišćenje lica preferiram gel za umivanje.

IMG_1707

Nikel gel za umivanje sa hamamelisom mi je jedan od omiljenih.

Hemamelis je bjelogorični grm koji potječe iz istočnog dijela SAD-a. Ima lijepe žute cvijetove, ali najkorisniji dio biljke je kora. Ova biljka se koristi od davnina u kozmetici i medicini zato što umiruje kožu, sužava pore i spriječava upalne procese.

Ge je pakovan u čvrstoj, plastičnoj bočici sa „klik-klak“čepom, što omogućava lako doziranje. Posebno me zadivilo što je cijela bočica gela pakirana u prozirnu foliju, što nam jamči da gel nitko prije nas nije otvarao i isprobavao.

Clipboard06

Boja gela je nježno žuta, laganog i nježnog  biljnog mirisa. Za umivanje je dovoljna mala količina gela koja se u dodiru sa vodom lijepo zapjeni.

Clipboard03

Clipboard04

Nikel gel za umivanje sa hamamelisom nježno i temeljito odstranjuje nečistoće sa lica i otklanja suvišnu masnoću, a da pritom ne isušuje lice.

Proizvođač navodi da je gel „namijenjen svim tipovima kože“, ali po meni je to diskutabilno!

Koža lica razlikuje se od osobe do osobe, netko ima suhu, osjetljivu kožu, a drugi opet masnu ili mješovitu. Zato ne volim općenito kada na proizvodu piše da je „namijenjen svim tipovima kože“. Trebala bi ga svaka osoba pojedinačno isprobati i vidjeti koliko je djelotvoran na njenoj koži.

Ja imama mješovito/masnu kožu lica i meni ovaj gel jako odgovara.

SASTAV

Clipboard01

Nikel gel za umivanje sa hamamelisom odgovara ECOCERT standardima ekološke i organske kozmetike.

Ne sadrži etileo oksid, alkil sulfate, betain i parabene.

 

 MOJE MIŠLJENJE

 Nikel gel za umivanje sa hamamelisom je po meni jako dobar, prirodni gel za umivanje.

Nježan je, a opet temeljito odradi svoj posao.

Imate moju preporuku za korištenje ovog gela za umivanje.

JESTE LI VEĆ KORISTILI OVAJ GEL ZA UMIVANJE?

KOJI PROIZVOD ZA ČIŠĆENJE LICA NAJVIŠE VOLITE?