Oznake

, ,

Clipboard03

Jedan od važnih koraka u njezi lica je korišćenje maske za lice. To je proizvod koji ima ciljano djelovanje na kožu. Maska njeguje, hrani , obnavlja i smiruje kožu lica.

Danas na tržištu postoji puno vrsta maski za lice, različite kvalitete i cijene. Neke su prirodne, neke pune konzervansa. Na vama je da odabrete koju ćete masku koristiti ovisno o tipu vaše kože, ali i o trenutnom stanju kože.

Ja već duže vrijeme koristim masku za lice „Zelena glina“ koju sam kupila kod Mala od lavande.

Nekako u zadnje vrijeme sve više isprobavam prirodnu kozmetiku i za sada sam svojim odabirom jako zadovoljna!

Mala od lavande je brend prirodne kozmetike, temeljen na proizvodima od ekološki uzgojene lavande u jednom malom mjestu na obroncima Moslovačke gore. Svi njihovi proizvodi su prirodni, nisu testirani na životinjama i nemaju negativnih sastojaka i aditiva štetnih za zdravlje čovjeka. Mala od lavande proizvodi dobili su oznaku Hrvatski Eko proizvod.

 

ZAŠTO SAM IZABRALA BAŠ MASKU OD ZELENE GLINE?

Moja koža lica je mješovita, sa masnom T zonom i proširenim porama. Nije lako tretirati takvu vrstu kože. Prvo što mi je davno palo na pamet je bilo isušiti kožu, što je ogromna greška! Uz mnogo truda i pročitanih recenzija mojih blogo kolegica, uspjela sam „povezati konce“ i pronaći prave preparate za njegu moje kože. Još jednom, veliko hvala mojim blogo kolegicama koje su me uputile u „male tajne velikih majstora“!

Posebno dobra maska za moj tip kože je maska od zelene gline. Brojna su ljekovita svojstva zelene gline. Ona je jedan je od odličnih antioksidansa. Također, smiruje upaljenu kožu, regulira lučenje sebuma, ublažava probleme sa aknama, pospješuje nastanak kolagena, te održava svjež izgled kože.

 

MASKA ZA LICE „ ZELENA GLINA“-SASTAV

Pored zelene gline, maska za lice „Zelena glina“ još sadrži hidrolat lavande (obnavlja i smiruje oštećenu kožu i dodatno je ne isušuje), ulje pšeničnih klica ( vrijedan izvor vitamina E) i ulje jojobe (vlaži kožu, te je čini mekom i glatkom).

IMG_1612

KAKO KORISTIM MASKU ?

Masku nanosim jednom tjedno, obično subotom, kada je moj „beauty day“.

Jako je važno prije nanošenja maske dobro očistiti lice. Nakon skidanja šminke, umijem se gelom za umivanje lica (trenutno je to Apivita gel), a zatim napravim piling lica (na ovaj način maska dublje prodire u kožu i efekti njenog djelovanja su znatno veći).

Važno: masku je potrebno nanositi isključivo plastičnom ili drvenom žlicom! Ja u tu svrhu koristim svoje prstiće!

Nanesem masku na lice u malo debljem sloju, izbjegavajući područje oko očiju, i ostavim da djeluje nekih 15 minuta.

IMG_1881

Lako ćete procijeniti jeste li masku dovoljno držali na licu. Kada smjesa na licu poblijedi, lagano popuca i počne vas zatezati, vrijeme je za skidanje maske.

IMG_1885

Maska se skida tako da se obilno umijete mlakom vodom.

Nakon korištenja maske, lice obavezno namažem kremom koju trenutno koristim za večer.

 

MOJ SAVJET

Budite uporni sa korištenjem ove maske. Za vidljive rezultate potrebno je određeno vrijeme. Vjerujte mi, rezultati neće izostati!

Ovu masku ne bih preporučila osobama sa suhom kožom (nakon tretmana, koža će postati još suvlja!).

Maska za lice „Zelena glina“ dolazi u pakiranju od 250g, po cijeni od 54kn. Možete je kupiti isljučivo preko web shoppa (link je ovdje).

 

 

KORISTITE LI VI MASKE ZA LICE? RADITE LI SAMI SVOJE MASKE?

PODIJELITE SAMNOM KOJE SU VAŠE NAJDRAŽE MASKE ZA LICE!